Ще предам част от личен разговор на тема истина, много подходящ за случая:
-
Отивам да открия една истина, излизам наблизо ще се върна след малко.....- Ще разкажеш после за "твоята" истина. Обикновено я наричат гола, чиста, че дори и грозна....
-
Бях на пазара. Нали толкова години говорим за пазарна икономика, говорим.. и се продаваме на половин цена като получовеци ,някакви нови кентаври...Тук обаче не продават истина няма такава стока..Има вино, във виното била истината? В това вино-менте ли? Друг път...Хайде ще видим дали не е...- Диогене...
............
- И какво излезе, че с бързата си "обиколка наблизо" истина не намери. Е, сигурно се е скрила някъде... Не може да я няма! Няма "няма".
- Може пък да не искам да я намеря веднага. Една съпруга отмъщавала на мъжа си - страстен любител на криминалета и богомилрайновски глупости като в началото на новото му криминале пишела кой е убиеца ..- Много гаден номер на китайката!
- А китайките никак не са малко. Боже пази нещастните мъже читатели....както и останалите, и не забравяй и за мен... както пее Окуджава.Защо поместих този разговор ли? Предходното писание - ни в клин, ни в ръкав, се появи малко след като дадох загадка в темата "Игра: Отгатни група/изпълнител". И съвсем "случайно" е и отговор на загадката. Ама хем е отговор, хем не е
И за да не пилея от ценното ви време, приятели, едно лично обръщение към виновницата за думите ми :
Драга ми, моме kidlogic, като се хванеш на хорото или го играеш, или се пускаш. Стига с тези половинчати му работи. Половинчати, половинчати, ама две не правят една...