Концертът ме върна много години назад. Ако трябва да съм честна, никога не съм мислила, че този човек ще дойде тук....
Когато за пръв път гледах концерта в Лион (или Хюстън??? - знам ли кой са излъчили по телевизията най-напред), на финала не можех да си затворя устата. Открих с изненада откъде идват шапките и сигналите на различни предавания по радиото. Онемях от синхронизираното движение на огромните прожектори. Трябваха ми години, за да разбера как са направени светлинните "анимации" по небостъргачите. Той беше БОГ - как да повярвам, че ще дойде при простосмъртните?
Заведохме Дребс (синчето) на концерта. Искахме да му покажем тази красота, фантастичната игра на светлина и звук, лазерната арфа, харизматичното присъствие на Човека Жар....
Май не се получи. Може би заради не особено добрата гледна точка (вдясно от сцената), сме пропуснали част от великолепието на ефектите. А може би, преситен с технологии не осъзна, че това, което вижда сега е НАЧАЛОТО на повечето ефекти, които вече е виждал. Може би няма начин да го осъзнае....
Ние гледахме и слушахме с очи, уши и сърце, връщайки с в годините назад. Бяхме на ... някое си небе. Височко. И бавно слизаме.
Не вярвам да дойде пак. Но го видях.....
P.s.
Струва ми се, че част от ефекта на лазерите се "загуби" в металната конструкция на тавана на залата. Няколко "заблудени" лазера, слезли прекалено ниско, рисуваха фигури по стъклата на кабините за пресата. Останалите щъкаха безформени по железата.....
Камерата сдаде багажа доста преди края на концерта. Не, че мога да се похваля с кой-знае какво качество на клиповете, но и въпреки усилията ми, отново не успях да кача нищо в тубата....