Loud Festival Sofia 2012

Беше ли на концерта? Драсни два реда!

Коя група ти хареса най-много?

Tristania
0
Няма гласували
Lacuna Coil
0
Няма гласували
Behemoth
0
Няма гласували
Symphony X
4
80%
W.A.S.P.
1
20%
Asphyx
0
Няма гласували
Meshuggah
0
Няма гласували
Soulfly
0
Няма гласували
Annihilator
0
Няма гласували
Slayer
0
Няма гласували
 
Общо гласове : 5

Loud Festival Sofia 2012

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 04 Юни 2012, 05:10

Ден първи, 2 юни.

От петте групи Tristania, Lacuna Coil, Behemoth, Symphony X и W.A.S.P. няма празно. Т.нар. сцена “Терминал 2” е обширен тревен терен с пешеходни алеи. На всеки 179 с черни фланелки един е с бяла. Общ сбор на фланелките малко над 3 000 души. Момчетата са с по-дълги коси от момичетата, ако не са гола глава.
Тревата пред самата сцена е превърната в дълбока кал от пого и куфеж. Продава се хеви метъл – бърбън и водка – и дежурната бира за която опашките не са по-дълги от “Дунав мост”.
Както е на всеки метъл фест, настроението е “твърдо” високо от железния звук. Озвучаването не е съвсем на ниво, ама на кого му пука след като е оглушал на третата минута. Хубавото в репертоара на 5-те групи е, че имат собствено лице и покриват широк диапазон от негово величество Метъла.

Loud Festival 20612 Behemoth.jpg
Loud Festival 20612 Behemoth.jpg (87.5 KiB) Прегледано 5643 пъти

Loud Festival 20612 Symphony X.jpg
Loud Festival 20612 Symphony X.jpg (84.1 KiB) Прегледано 5643 пъти

Loud Festival 20612 W.A.S.P..jpg
Loud Festival 20612 W.A.S.P..jpg (94.46 KiB) Прегледано 5643 пъти


Ден втори, 3 юни.

Изпълнен е с още по-голям прилив на енергия и емоции. Мрачни облаци са надвиснали над сцената, чакащи своя ред, докато хилядите фенове, кръжащи по алеите на парка, се забавляват по най-различни начини. Някои скачат с бънджи докато други се наслаждават на вкусната скара, държейки студена бира в ръка, а пък трети се трупат на тревната площ пред сцената.

Не след дълго се появява първата за деня група - Asphyx. Те забиват с парчета като "The Quest Of Absurdity", "Into The Time Wastes", "Scorebutics" и други.

След кратка пауза излизат и Meshuggah, които са съпътствани от дъжда, който макар и за кратко, успява да направи обстановката още по-екстремна, предизвиквайки в много хора колебание и принуждавайки други да се отдръпнат от калното и хлъзгаво петно, образувало се не далеч от сцената.

Излизат Soulfly! Изведнъж голяма част от лагеруващите в къмпинга заедно с пръсналите се из цялото рок градче фенове, започват да се скупчват в близост до сцената. Много от тях издивяват когато групата започва да свири парчето "Roots Bloody Roots" на Sepultura.

Минути по-късно започва поредният саунд чек, който дава добрата възможност на много от посетителите да вземат глътка въздух и да се порадват на рок караоке, което е за изявя на много таланти трезви.

Група Annihilator излиза на сцената с безмилостен спийд-траш метъл, който грабва вниманието на феновете още с първата песен. Музикантите показват своята класа с песни като "Stone Wall", "Fun Palace" и други, между които и част от легендарната песен на AC/DC - "Hells Bells".

Отново време за почивка преди на сцената да се появят и най-чаканите метъл динозаври - Slayer. Калната тиня става по-обширна и дълбока, но пък към нея се запътват още повече хора и много от тях я приемат като предизвикателство. Опашките за бира и скара се вият, докато звучи последният за вечерта саунд чек. Настроението нараства още повече, а теренът, предназначен за събитието е пълен с хиляди хора. След подробната и дълга звукова настройка следва затишие, което събира всички фенове пред сцената. Те са в очакване на последната група от фестивала.

Slayer. Разтърсващият тътен се разнася из целия комплекс заедно с крещящите китари и тежкият звук на групата. Хедлайнерите изтощяват феновете с парчета като "Postmortem", "Spirit In Black", "Angel Of Death" и разбира се "Rain In Blood".

След края на концерта, хиляди започват да се придвижват по алеите към изхода с доволни лица и впечатления от един истински "метъл фестивал".
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София

Назад към Концерти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron