Едни красиви и трогателни филми

"Ах този джаз" - писна ми да имам "Коса"

Re: Едни красиви и трогателни филми

Непрочетено мнениеот Edmin » 24 Авг 2009, 21:06

И аз не го бях гледал ("The Graduate"), но се поправих и днес го гледах. :)
Наистина се оказа "много е готин отсЕкАде!" :)
Аз не знахе, че Mrs. Robinson на Simon & Garfunkel е от този филм и дори, че е от филм изобщо. Обаче ми направи впечатление, че въпросната песен звучи значително по-малко пъти и само в края на филма, отколкото други техни песни. Може би е с цел направено така, не знам, нещо като музикална кулминация. :)
Друго интересно нещо, което прочетох за филма, е, че кракът от обложката на филма не е на Anne Bancroft. :)
Edmin

Непрочетено мнениеот zira619 » 25 Авг 2009, 09:55

Най- много харесвам Дъстин Хофман в "Little Big Man"на Артър Пен - един друг любим филм, снощи го гледах и много се кефих:D
zira619

Непрочетено мнениеот Ani » 25 Авг 2009, 10:32

И аз го гледах! Споделям написаното от zira619!
Ani

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 25 Авг 2009, 14:58

Edmin написа:Друго интересно нещо, което прочетох за филма, е, че кракът от обложката на филма не е на Anne Bancroft. :)

Graduate Cover Front 05.jpg

Този крак е на изгряващата тогава като фото модел Линда Грей. Тогава на 27 г. тя няма роля във филма.

Linda Gray.jpg

Получава реванш 35 години по-късно с ролята на Мисис Робинсън в новата версия на "Абсолвентът". Снимката е от ролята как тя си пие уиски преди да прелъсти младежа.

Linda Gray2.jpg
Linda Gray2.jpg (38.8 KiB) Прегледано 16363 пъти

В нейния сайт има кратко видео от новия филм точно как грациозно събува чорапите си.

:shock:
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов

Непрочетено мнениеот Edmin » 25 Авг 2009, 17:50

Видях видеото в сайта й, но то май е от пиеса по филма, която се играе на Бродуей, доколкото видях, т.е. рекламен запис на представлението.

Little Big Man ще го гледам довечера и аз. :)
Edmin

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 25 Авг 2009, 18:34

Да, това е рекламен клип на бродуейската постановка. Не е филмиран отново.
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов

Непрочетено мнениеот Edmin » 25 Авг 2009, 21:20

Да спомена и аз един филм, за който се сетих, като чух одеве Call Me на Blondie: American Gigolo. Филмът на мен ми хареса, като го гледах. Друга хубава песен оттам е Cheryl Barnes - Love And Passion.
Edmin

Непрочетено мнениеот zira619 » 07 Сеп 2009, 22:05

Преди време обещах ,че ще намеря и ще гледам филма,предложен от blues_woman - "Once". Противно на всякаква логика филмът ми хареса! Героите бяха неподправени и свежи, вдъхновени,без да преиграват,няма мелодраматични изблици и лигавщини .Не на последно място - бяха реалистични - обикновени, бедни, но с мечти.Разбира се, те са на място,където мечтите имат шанс.
Е, да си призная, музиката не бих си я пуснала доброволно:))
zira619

Непрочетено мнениеот PilaTekila » 15 Сеп 2009, 11:15

Прочитайки суперлативи за филма Абсолвентът, реших да го намеря и изгледам, явно бях пропуснала да сторя това навреме.
Стигайки до финалните надписи на филма, изпитах изтинска благодарност към неговите създатели и разпространители, мислено ги благослових, удоволствието беше съвършено. Великолепен синтез на всички компоненти, емоционални диалози, динамика задоволяваща и капризните сетива на съвременния зрител...и музиката....ех, музиката! Филм, който дава отговор на въпроса- стареят ли шедьоврите? Изминали са повече от 40 години.
Никога не е ТВЪРДЕ КЪСНО да се срещнеш с един шедьовър за първи път- НЕ И ЗА МЕН!
;)
PilaTekila

Непрочетено мнениеот zira619 » 15 Сеп 2009, 15:35

Ако сме изчепали тези филми - предлагам да кажем нещо за тежката артилерия - "Апокалипсис сега" - един от фаворитите ми. :)
zira619

ПредишнаСледваща

Назад към Музика и кино