Така де... Един слаб пияница се довършва на 27 години. На всичко отгоре и LSD. Като не можеш да пиеш и да се друсаш, стой на страна, бе дивако!
Големият печеливш от филма е режисьорът Оливър Стоун. Като истински мошеник, той лъже от екрана както си иска.
Роби Кригер,
Джон Денсмор и рок журналистката
Патриша Киниали (с дете от Джим) са консултанти на филма с достоверна история. Стоун не приема нито един съвет.
Никой от останалите трима от групата не е доволен от филма. Много ясно!
Рей Манзарек пред сп.
Select : "Оливър Стоун пропусна нашия успех в Щатите и с този филм се опитва да възстанови представата си за нас. По това време той беше във Виетнам".
Стоун служи на държавата си в 25-а пехотна дивизия от април 1967 до ноември 1968 г. Точно апогея за Дорс в Щатите. Вероятно Стоун ги е слушал по военните радиостанции или в болници след като е раняван 4 пъти. Завръщайки се в родината си, Стоун става чистач на корабни двигатели - най-ниската длъжност в екипаж. Колко време изкарва там не се знае... Май достатъчно за да пропусне концерти на Дорс.
Измишльотината филм "Дорс" на Оливър Стоун е ясна. Тия змии и шамани да си ги сложи отзад, става въпрос на задното стъкло. Хиперболизиран Морисън като личност, евтинее като поет. Подобно на Ленън, той е доста откровен и разголен душевно, но го нЕма като поет. Къде е поезията в любимото ми парче?:
Waiting For The SunAt first flash of Eden we raced down to the sea,
Standing there on freedom's shore.
Waiting for the sun, waiting for the sun,
waiting for the sun.
Can't you feel it, now that spring has come;
That it's time to live in the scattered sun.
Waiting for the sun, waiting for the sun,
Waiting for the sun, waiting for the sun.
Waiting, waiting, waiting, waiting,
Waiting for you to come along;
Waiting for you to hear my song;
Waiting for you to come along;
Waiting for you to tell me what went wrong.
This is the strangest life I've ever known.
В очакване на слънцетоПървият блясък на рая ни устремява към морето,
Изправени там на свободен бряг,
В очакване на слънцето.
Усещаш ли – пролет е дошла,
Време - да живеем с полета на слънцето,
В очакване на светлината,
Чакам те да дойдеш с мен
И да ми кажеш какво не е наред.
Това е най-странният живот за мен.
Къде е
поезията, бе гъзар?! Бях на гроба ти за да снимам изчанчени надписи. Не очаквах това от теб или от баща ти. Нещо на гръцки дръндай-дръндай за да си блъскаме главите.
Ако това е поезия, аз съм трамвай No.22, който минава покрай нас на всеки 96 минути. Едните ти откровения не правят поезия за разлика от ония ми ти на Ленън. Така де...
Това е което е всъщност.