Като един доста посредствен и неОбразОван гостенин, ще започна отзад напред.
Написах, че „Who Do We Think We Are” е записан през 1972 г., по – скоро цитирах от книгата и колкото и да не чета книги в леглото /там правя други неща/, все знам кога е записан – извинявай ,че те разочаровах с това ми слабо познаване на някои факти около Deep Purple! А все си мисля, че дори да не е напълно запознат някой с тях, като прочете цитата и думите на Lord все ще вдене! Ти обаче явно си пропуснал да видиш този цитат тук на страницата – така нямаше да си губиш времето да ми отговаряш в тази част точно.
Цитираните думи са точно от един сайт, който си противоречи – Answers.com.
Нахвърляйки бегло нещо за снимките и като споменават и годината, в информацията за работата на режисьора, годината е друга на реализацията на филма. Сега вероятно ще тръгнеш да ми обясняваш какво означава точно на английски написаното срещу годината, тоест да ми го преведеш. Не си губи времето, без да искам знам и това! Грешникът аз!
По – долу помествам едни уточнения, цитирани от Wikipedia, както казваш ти:
JESUS CHRIST SUPERSTAR opened on Broadway on October 12, 1971, at the Mark Hellinger Theatre and was the first musical by Tim Rice and Andrew Lloyd Webber to be produced on the professional stage.
The original Broadway cast recording starring Ian Gillan (Jesus), Murray Head (Judas) and Yvonne Elliman (Mary Magdalene) topped the American album charts three times.
Ted Neeley headlined the first touring company that opened at the Universal Studios Amphitheater on June 28, 1972. The national tour also starred Carl Anderson and Heather MacRae.
On August 9, 1972 the London production opened. Closing eight years and 3,358 performances later, JESUS CHRIST SUPERSTAR, had become the longest running musical in West End history.
In 1973, Academy Award winning director Norman Jewison directed the motion picture version of JESUS CHRIST SUPERSTAR, starring Ted Neeley. The film was shot on location in Israel.
И още един цитат, отново от мрежата, пак от някаква Wikipedia:
In 1972 the Tim Rice / Andrew Lloyd Webber Broadway show generated a smash soundtrack album, and Norman Jewison's film followed the year after.
Започвам да се притеснявам и то много, че всичките сайтове в които има информация за филма, където почти натъртват, че през август 1972 г. Jesus Christ Superstar е бил игран на сцена, демек мюзикъла, че тези които са списвали това инфо, са хора които са тъпи и упорити. Не само това – като едни жители на нашата земя те изобщо не се замислят, че трябва да вземат и да редактират Wikipedia, а бръщолевят, бръщолевят! Дори в канадските подобни на Wikipedia! Ама как не ги е срам в биографията на Norman Jewison, да отбелязват тази 73 година, и никъде де не отчитат, че е 1972 годината.
И дезинформират наляво и надясно цял свят, най – нагло продължават да твърдят това. И до днес има турнета на този мюзикъл, но те си държат на тяхната си версия. Вместо да прочетат думите на Валентин Найденов. Ще си останат тъпи и упорити, щом нямат желание!
Отговорих ти на цитата от биографията на Gillan, с цитати от книгата писана за групата – заради манията истината да бъде извадена тук. Не съм се появил тук за да отсъждам кой е бил точен и кой е сгрешил. Ти обаче се прояви в тази част и с явното убеждение, че си прав. Ами окей, щом така мислиш и щом този начин на мислене те удовлетворява, няма какво повече да кажа!
Поздравявам те за тона с който се обръщаш тук! Нямах грам представа, че музиката ти действа по подобен начин. Да ти вдъхва такова отношение към хората, да ругаеш и в същото време да се изживяваш като Месия. Понякога има обикновени хора, които имат познания, колкото и да не ти е приятно.
Аз може и да съм тъп и упорит, но твоя остър език и твоята неупоритост ще те докарат до там, че след време тук да си пишеш, питаш и отговаряш сам.
Не е зле. Давай, Валентине!