Любов/омраза

Всичко от атомната бомба до дамските бикини в рока

Re: Любов/омраза

Непрочетено мнениеот Lucy » 24 Юли 2011, 11:52

Здравейте пак, Dakota!
Дано не Ви дразни това, че поздравявам, но така съм научена, а и всеки поздрав е моето лично усещане. Мисля, че вече споменах за отношението си към омразата, а може би, не бих поздравила хора, които мразя, но до този момент това не ми се е случвало.
Радвам се, че не отговорихте на въпрос, който не беше отправен към Вас, а не че не ми отговаряте по принцип. Ако решите все пак, може да видите, че рядко сте ми дали какъвто и да било отговор, независимо от това, че ми пишете. Аз се опитвам да заявя отношението си точка по точка към зададените от Вас въпроси /дори и до не са формулирани като такива/, а Вие избягвате точно тези неща, на които бих искала да получа отговор. Е, това е!
По отношение на "консервата" - има различни хора, различно възпитани, различно приемайки реалностите. Това, че приемам, че любовта не е за криене, не значи, че имам подобно отношение към секса, може би и аз в определени моменти да съм "консерва", но историята разказва и други случаи, в които задръжките са на последно място, всеки ги е имал, поне така си мисля. Разликата е, че камери и папараци са били далеч. :lol: :lol: :lol: Всеки със съдбата си. :)
Нека Ви е влюбено, па макар и непоказно!
Lucy
 
Мнения: 43
Регистриран на: 29 Юни 2011, 06:03

Re: Любов/омраза

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 25 Юли 2011, 03:28

Lucy написа:Зададох въпрос на г-н Найденов за Едит и Марсел, не получих отговор


Всеки боксьор е животински тъпанар. Това, че едно грозно "врабче" е влюбено в него не го прави неживотински тъпанар.

Cerdan Marcel.jpg
Любезен поглед на едно животно, което блъска юмрук в лице на друго животно.
Cerdan Marcel.jpg (28.4 KiB) Прегледано 4088 пъти

Люси, след като не си виждала поглед на боксьор на ринг, не ми задавай повече такъв въпрос.
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София

Re: Любов/омраза

Непрочетено мнениеот Lucy » 26 Юли 2011, 10:38

Нямам разделение на хората грозни-хубави /най-субективното определение/, бедни-богати, велики-обикновени. За мен е важно да са човеци. Боксът, както и борбата са спортове, наложили се във времето, може би за да задоволят първичните инстинкти у тълпата зяпачи. Мисля си, че по този начин са избегнати доста конфликти в живота, защото жадната за кръв човешка раса, в малка степен е получавала своето зрелище. По същата причина са възникнали гладиаторските борби, коридата, а може би и други, за които в момента не се сещам. Не обичам бокса, както и борбата. Но съм присъствала на боксов мач, поради естеството на работа на баща ми. Бях около 15-годишна, татко беше дежурен на някакъв боксов турнир на млади боксьори, май се казваше "младша възраст". Още на първия мач видях как две дребни кльощави момчета се налагат зверски, едното явно беше по-добро от другото. Беше страшно унизителна гледка. По-неопитното получи аркада и цялото му лице беше в кръв, независимо от това пак го изкараха на ринга.Тъй като седях на съдийската маса, станах, взех белия пешкир и го хвърлих на ринга. Настана луда суматоха. Естествено ме изгониха. Не знам как е завършило всичко, не попитах, но получих одобрение и адмирации от татко. Бях постъпила по съвест и правилно в неговите очи, а и в моите. До ден днешен смятам, че е така.
Насилието, в каквато и да било форма /психическо или физическо/ ме отвращават. Ужасно жалостива и състрадателна съм. Но във въпросът ми ставаше дума за любов. Дори и "животинските тъпанари" в професиите си, са човеци, когато става дума за любов /не платена, не купена, не от съжаление, а онази - истинската,която те въздига в небесата/.
Животните също се влюбват. Имах куче - далматинец, прекрасно човече, като казвам човече го казвам най-отговорно. Можеш да питаш всички. Беше влюбен в една пойнтерка. Усещаше, когато я изведат навън и заставаше на прозореца, скимтейки, а тя заставаше на едно място и гледаше към него. /живеем на 11 ет./ Знаех, че в този момент трябва да го изведа. Когато се видеха се целуваха дълго, след което обикаляха градината в луд бяг. Бяха страхотно красива гледка. Цялата махала се събираше да ги гледа. Но "добър" човек реши да изтрови кучетата, починаха 14 кучета за два дена, между тях и пойнтерката. Моето оживя след едномесечна борба със смъртта, но всеки ден, докато почине я търсеше.
"Животно" не може да бъде определение за човек, толкова хищен може да бъде единствено човек. Животните убиват само, ако са гладни или застрашени, човекът го прави за удоволствие и за повдигане на собственото си самочувствие. Пак казвам, не правя разлика между физическо и психическо унищожение, дори второто е много по-лошо.
Но любовта прави всичко красиво при всички категории хора, дори и при животните.
И разбрах, няма да задавам повече такъв въпрос, особено когато знам отговора. :)
Lucy
 
Мнения: 43
Регистриран на: 29 Юни 2011, 06:03

Re: Любов/омраза

Непрочетено мнениеот Dakota » 27 Юли 2011, 12:12

Омразата ми е чужда, не я разбирам.
Lucy написа:Не можах да разбера от отговора Ви, все пак има ли крачка между любовта и омразата, защото моето мнение е пълна противоположност но Вашето, а Вие се съгласявате с него.

За някои хора има такава крачка. Но, както казахте, те явно изпитват чувство за собственост към човека до тях, бъркайки го с обич. Затова се съгласих с Вас. И вече зная как да отговоря на познатата ми. :)
Аватар
Dakota
 
Мнения: 696
Регистриран на: 31 Юли 2009, 19:38

Re: Любов/омраза

Непрочетено мнениеот Adelaide » 03 Дек 2011, 01:02

Зигмунд Фройд
"Психология на сексуалността"

Глава:
Табу върху девствеността

(Моя бележка – промененият, увеличеният шрифт е мой;
това е началото на статията)"Малко подробности в сексуалният живот на примитивните народи предизвикват у нас толкова недоумение, както оценката им за женската девственост, за женската непокътнатост. За нас е толкова естествено ухажващият мъж високо да цени девствеността, че ние почти се объркваме когато трябва да се обосновем. Изискването момичето да няма в брака си спомен за полови отношения с мъж не е нищо друго, а последователно продължение на изричното право на притежание на една жена, което е същността на моногамията, разпростиране на този монопол върху нейното минало.
Изходим ли от нашите схващания за любовният живот на жената, няма да ни е трудно да оправдаем това, което първоначално ни се струва предразсъдък. МЪЖЪТ, КОЙТО ПРЪВ ЗАДОВОЛИ ДЪЛГО И МЪЧИТЕЛНО ПОТИСКАНИЯТ ЛЮБОВЕН КОПНЕЖ НА ДЕВИЦАТА И ПРИ ТОВА ПРЕОДОЛЕЕ НЕЙНАТА СЪПРОТИВА, РЕЗУЛТАТ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВЪЗПИТАНИЕТО, БИВА УВЛЕЧЕН ОТ НЕЯ В ЕДНА ТРАЙНА ВРЪЗКА, КОЯТО С ДРУГ МЪЖ НИКОГА ВЕЧЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНА. Въз основа на това изживяване жената изпада в състояние на закрепостеност, което гарантира нейното несмущавано притежание в бъдеще и я прави устойчива на нови впечатления и чужди изкушения.
За да обозначи факта, че в сексуалните отношения единият партньор може да изпадне в необичайно голяма зависимост и несамостоятелност по отношение на другия, през 1892г. Фон Краф-Ебинг избира израза ‘полово закрепостяване’. Понякога това закрепостяване може да стигне далече, да доведе до загубване на всякаква самостоятелна воля и понасяне на най-големи жертви в ущърб на собствения интерес; но авторът не пропуска да отбележи, че в известна степен подобна зависимост ‘е необходима, щом връзката трябва да има някаква трайност’. Такава степен на полово закрепостяване действително е крайно необходима, за да се запази цивилизованият брак и да се преодолеят застрашаващите го полигамни тенденции, а в нашата социална общност се държи сметка за този фактор."
Аватар
Adelaide
 
Мнения: 37
Регистриран на: 14 Фев 2010, 00:08

Предишна

Назад към Разни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron