Защо сме тук?

Всичко от атомната бомба до дамските бикини в рока

Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 31 Юли 2009, 01:33

Здравей!

Задавам си този весел въпрос и се чудя защо сме тук - за развлечение, за удоволствие, от излишък на свободно време... или?

Не знам, кажи!

:roll:
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Ani » 31 Юли 2009, 18:31

Отговарям директно за себе си - от потребност, от интерес ...към нещо близко, вече познато от форума на радио "Мила" и ..по-всичко личи запазило способността си да изненадва с ново, неизвестно, непознато. От съвсем съзнателен личен избор. Може би от желание за свобода - тук липсва каквато и да е принуда. Вероятно и от стремеж към духовното...
Ani
 
Мнения: 877
Регистриран на: 31 Юли 2009, 17:38

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Dakota » 31 Юли 2009, 19:44

Защо съм тук? Аз съм там, където звучи моята музика. Значи това е мястото.
Аватар
Dakota
 
Мнения: 696
Регистриран на: 31 Юли 2009, 19:38

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Dimnik » 31 Юли 2009, 20:47

:D Тук съм за мойта музика и това което даваш Маце :D
Dimnik
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Юли 2009, 20:38

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 01 Авг 2009, 22:38

Добре дошъл, Димак!

Вижте това http://www.slusham.com/16178

:D
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Edmin » 01 Авг 2009, 22:59

Здравейте и от мен. ;)
Ами, защо сме тук - за качествена музика на първо място, също и заради прекрасната атмосфера. :)
Радвам се, че вече и форумът заработи. :) Надявам се след време да имаме и директен стрийм с джингли и т.н., както се казва в новината от slusham.com. :)
Edmin
 
Мнения: 28
Регистриран на: 01 Авг 2009, 11:29

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот zira619 » 02 Авг 2009, 08:05

Тук са хората,които слушат моята музика, харесват моите филми,книги,картини...Радвам се,че ви открих,хора!
zira619
 
Мнения: 158
Регистриран на: 31 Юли 2009, 17:29

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Гост » 02 Авг 2009, 11:04

Тук са събрани повечето от спомените ми
Гост
 

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Voivoda » 02 Авг 2009, 22:17

Айде ке пуцаме! :mrgreen:
Войвода - беден, гол, бос, лишен от имота, за да е полезен дал си би живота /китарите и колата, обаче - не :!: / Питаш ли питаш и за кво питаш - да те питам аз тебе!!! Що сме тука - па къде да сме, бре! Първо - друг ни не иска! Второ - и да ни иска, ние не го искаме, па и като ни иска - дали му стиска! Щото то с нас не е лесно, нали така... А трето, което е прочее първо - къде другаде да сме! Вярната музика - тука! Правилните хора - и те тука! Теми - при това положение винаги ще се намерят и то добри, стойностни! Айде - наслука, на успех, на кеф и на много, много верни другари и приятели! Щото Той Н.Ц.В. Рокът е жив - поне докато и последния верен четник е жив! А четници - засега дал Бог, па то и аз - ей на - един от тях, нищо че се пъча за войвода! ;)
ЕРБ :D
Voivoda
 
Мнения: 3
Регистриран на: 02 Авг 2009, 21:58

Re: Защо сме тук?

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 03 Авг 2009, 01:48

Факти:

1. На 23 март 2009 г., ден след концерта на Asia в НДК, румънците от Pro FM ми бият шута от радиото.
2. Mihail Bonev създава кауза за "Радио Мила" във Facebook. Това момче не ме познава и прави чудеса.
3. На 25-и март получавам писмо в e-mail от моя приятел Емил Ботев.

Няколко думи за емайла който след малко ще видите.

В живота на човек има мигове на спад и възход, има мигове на падане и ставане, има мигове на колебание и увереност, има мигове на нищета и богатство, има мигове на разбирателство и караници, ...на любов и омраза, има месеци на физически изпитания в борба за здраве...

В тези мигове ти трябва приятелски прехвърлена ръка през рамо, трябват ти грижи и едно внимание, съизмеримо с исконни човешки ценности.

Знайте, че във вечерта на 23-и март се прибрах убит.

След 2 дни прочетох следното:

"Новината изглежда кофти, обаче според мен трябва да си им благодарен на тия пичове щото ти направиха голяма услуга. Сега сигурно не ти изглежда така, обаче съм сигурен, че съвсем скоро ще се убедиш, че е така. Ще се опитам да цитирам по памет думите на слепия полк. Слейд които казва към края на американския ри-мейк на "Усещане за жена" (Scent of a woman). Той казва така:

Тук става страшно и Емил Ботев знае трудния път, който съм избрал:

" ..... a craddle of spirrit /за колежа/ - my ass!!! /тука гадното комплексирано и насрано копеле - Директора му прави забележка: Mind your language Mr. Slade, а нашия продължава:/ I have been on the real battle field and I've seen youngsters like these /сочи с белия бастун залата с ученици/ - even younger - their hands torn appart, their legs ripped off!.... But I tell you - I have never seen something sadder or worse than the amputated spirit. I would show you manners and language - if it was on me would go through this whole place with a fire-gun and would set it on fire - if I was not too fucking old and too fucking blind... You know, I have been on many crossroads in my life and every time, every time with no exception I knew which the right way was.... But I never took it...... You know why? ........ Because IT'S TOO DAMN HARD.... But this young man besides me - he would do different... He would not trade his soul for his future!!! That's what they call integrity, that's what they call courage.. And this is the stuff the leaders are made of...."

Следва силното в емайла:

"Човече - може да ти е трудно, може да си изнервен, може да си потънал в опасения и страхове - това всичкото е човешко и всички почти постоянно сме в това състояние, без значение кой колко пари има в джоба и каква кола кара и какви пички показва по кръчмите или каква голяма фирма управлява... Нищо от това не променя начина по който се усещат всъщност повечето хора - защото това с пари, служби, блясък и измамната сигурност която това дава е една огромно смрадлива измислица... И човек трябва да е кьорав за да не я види.... или просто да е безкрайно много затънал в нея.... А пътя навън от нея винаги минава през ямата, през дупката, през притесненията ,неприятностите, страховете, понякога и през личната трагедия... Но път навън винаги има, а в нашия случай не мисля, че има и някаква голяма драма.... Дет се вика най-малкото ще си ти върна книжките без да те изнудвам за кинти, щото то иначе милост нема... Едно от правилата на смрадливата измислица /наречена реален жимот, действителност и пр./ е точно тая - без пари и мама на тате вече не дава... Да, .... ама не!!! Не винаги!"

Питам ли се къде съм? Май някъде тук!

"А това дето уж си го беше замечтал и намислил беше много по-лошо... Да си оставиш името редом с тия бози дето текат на честота 101.1.... Човече - може да ти е трудно, може да си изнервен, може да си потънал в опасения и страхове - това всичкото е човешко и всички почти постоянно сме в това състояние, без значение кой колко пари има в джоба и каква кола кара и какви пички показва по кръчмите или каква голяма фирма управлява... Нищо от това не променя начина по който се усещат всъщност повечето хора - защото това с пари, служби, блясък и измамната сигурност която това дава е една огромно смрадлива измислица... И човек трябва да е кьорав за да не я види.... или просто да е безкрайно много затънал в нея.... А пътя навън от нея винаги минава през ямата, през дупката, през притесненията ,неприятностите, страховете, понякога и през личната трагедия... Но път навън винаги има, а в нашия случай не мисля, че има и някаква голяма драма....

Само да ти припомня - ти си първия читав информиран глас в свободния рок-свързан ефир на тая нещастна страна, ти си Динозаврите на рока и още 4-5 най-слушани предавания, тебе те знае и те уважава маса народ дето не просто слуша тази музика ами дето е олицетворение на тази ВЕЛИКА култура... Защото не са много социокултурните формирования където на една маса сядат Левскари и Чорбари, върли СеДеСари и симпатизанти на БСП, работници и хабилитирани преподаватели, Мениджъри на Западни компании и безработни, мъже, жени, младежи от всички възрасти и поколения, с най-различни съдби, семейни положения и пр. и пр. и кво - сядат с различните си грижи, настроения, манталитети, комплекси и т.н. и.... стават едно цяло което излъчва едновременно уважение, дух и любов... И това нещо някой го измислил и създал... И за мое съжаление не съм аз, а много бих искал... Та накратко дойде времето да ти кажа едно нещо - припомни си кой си /нямам предвид само човека роден на 01.01.59, което само по себе си е култово/, събуди се, намери онази златна енергия, която от махленски любител те направи водещ в областта си журналист и която, когато не е тук затворена в крехко изтерзано тяло е с формата на Златен Ангел с около 8 метров размах на крилата и която държи златния поднос на всички потенциални възможности на материалната действителност - обърни се пак с лице към тази енергия и само й кажи от сърце какво искаш и, моля те, не и казвай как точно да го направи - само кажи точно какво искаш и изчакай малко... Защото тази същата сила си ти самия - като всеки от нас - и всичко зависи само и единствено от теб, от твоето намерение и решение защото ние всъщност управляваме действителността, а не тя нас... Извади глава от помията, почини си, поеми свежа глътка въздух и изчакай МАЛКО... За всичко останало има кой да се погрижи... Излез от тъпия филм с условностите, откажи се завинаги от роля в операта Селска чест /Маскани/, напусни ролята на човека който зависи от обстоятелствата и им кажи в прав текст на обстоятелствата, че те зависят от теб - и то изцяло и без уговорки - и ще видиш. Понеже обичаш мъдростта, ще ти припомня и част от народната - Всяко зло е за добро, когато се затваря една врата други две се отварят... Те са някъде там пред тебе, а затворената е затворена само защото това е безусловно необходимо... За кого и защо - това е много дълъг разговор, който мога да водя само с човек който не само много иска да разбере, но и е готов да хвърли всички стари одежди и доспехи и да тръгне гол към истинското знание.... Окепазания от поповете учител бил рекъл - "Почукай и ще ти отворят, попитай и ще разбереш, поискай и ще получиш.... " Ми май ще се окаже съвсем прав, извън това че той въобще не е единствения, който знае и говори това... "

Извинете за дългото писание. Някои хора имат приятели и това звъни. Имат приятели!

Май затова сме тук...
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София

Следваща

Назад към Разни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron