- Blackmore's Night - Winter Carols Front.jpg (55.49 KiB) Прегледано 15205 пъти
След като Блекмор раздели феновте си по света „за” и „против” Кендис Найт и жиците с новите си минестрели, той издаде коледна колекция от песни в познатия акустичен звук. В албума са включени вече познати песни – кавъра на Реднекс “Wish You Were Here” и сингъла от 2005 “Christmas Eve”, която е авторска на Ричи заедно с най-добрата “Winter (Basse Dance)” – виртуозен инструментал с много топлина. Останалите песни са ренесансови мелодии, древни фолклорни напеви и заиграване с класика. Кендис Найт пее чудесно водещите и поддържащите партии в които никъде не се чува името Христос! Защо ли?
Блекмор: „Оригиналното значение на думата carol е танц в средата на 16-и век. Много от християнските танци са от 15-и, 16-и и 17-и век. Те са прекрасни мелодии които ме плениха в детството ми. Като бях малък, някъде 10-12 годишен, ходех от врата на врата да ги свиря за да изкарам малко пари. Сега порастнах и мога да ги свиря за да изкарвам повече пари. Впрочем, в основата си това са християнски мелодии, имам страст към Ренесансовата музика и обичам да свиря такива неща. Църквата се е опитала да ги спре казвайки, че това са несвещени песни, защото в тях се пее за пиене, веселие и радост от живота. И така църквата променя текстовете вместо да забрани самата музика. Съчиняват се нови текстове и така музиката става религиозна без да е замислена като такава”.
- Blackmore's Night - Winter Carols In.jpg (43.79 KiB) Прегледано 15205 пъти
Не ми се започва анализ и съпоставка между Ботев и Блекмор дали са набожни, но тази колекция ще може да се слуша по всяко време без да ти се набива в главата кой се е родил и как вали сняг.
Блекмор използва цял склад инструменти за да изсвири почти сам целия албум – акустични китари, мандолина, арфа, латерна, множество ударни и Фендер Страт в “Hark The Herald Angels Sing/Come All Ye Faithful, Кендис Найт е на различни свирчици и пуска магнетофон за ефекти, продуцентът Пат Риган е на клавирни, а две Систърс ъф дъ Мун поприпяват.
Това е което е всъщност.