Какво не ми харесва?!

Коя песен ви хареса днес? И о, чудо за един ден...

Re: Какво не ми харесва?!

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 01 Мар 2010, 19:31

Дежурният редактор е смъмрен за проявена немарливост. И на мен не ми харесват тия не-рок парчета :twisted:
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов

Непрочетено мнениеот Dakota » 05 Мар 2010, 06:50

Предлагам дежурният редактор да бъде уволнен!
"The Model" на Kraftwerk определено не ми харесва. Ако някой не е съгласен, да каже! :)
Аватар
Dakota

Непрочетено мнениеот Dakota » 05 Мар 2010, 07:30

Не мога да тръгна на работа, преди да кажа: Харесвам Тото, но "Fahrenheit" e адски тъпо парче за мен.
Boney M. "Brown Girl In The Ring" - не е за това радио!!
Аватар
Dakota

Непрочетено мнениеот Ani » 08 Мар 2010, 14:13

Dakota написа:Предлагам дежурният редактор да бъде уволнен!
"The Model" на Kraftwerk определено не ми харесва. Ако някой не е съгласен, да каже! :)

Май искаш уволнението му, пардон оставката, както Гоце на Симеон :roll:
Току що чух "The Model" - е к'во й е? :lol:
Ani

Непрочетено мнениеот Росица » 09 Мар 2010, 00:32

Dakota написа:Предлагам дежурният редактор да бъде уволнен!

Аз не съм съгласна. Харесвам песента. Не, че не мога да си я пускам у дома, но по радиото е по-интересно. 8-) :(
Какво толкова "тъпо" има във "Fahrenheit" също не открих. На вкус и цвят приятели няма.
И мен ме "дразнят" някои парчета, но за таз цел има бутонче със стрелкичка "next". Мноооооого е удобно. :D :D :D
Росица

Непрочетено мнениеот Dakota » 09 Мар 2010, 18:23

Ani написа:Май искаш уволнението му, пардон оставката, както Гоце на Симеон :roll:
Току що чух "The Model" - е к'во й е? :lol:

Трябва да сме в крак с времето. На мода е да се искат оставки. :D
"The Model" просто не ми харесва. Не че му има нещо на парчето.
Малко грубо се изказах за "Fahrenheit", но така ми дойде на момента.
Росица написа:...за таз цел има бутонче със стрелкичка "next"...

Така е. Но аз се възползвам от предоставената тема. :)
Аватар
Dakota

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 10 Мар 2010, 03:05

Песента The Model на германците Kraftwerk (електростанция) има интересна съдба.

Kraftwerk - Die Mensch Maschine LP Front.jpg

Издадена през 1978 г. в албума Die Mensch Maschine под името Das Model, тя не впечатлява особено Бундес републиката, въпреки сингъла с Б-страна Neonlicht.

Kraftwerk - Das Model single Deutschland Red Vinyl.jpg

Kraftwerk записват в студиото си Kling Klang винаги по два варианта на албумите си.

Kraftwerk - The Man Machine LP England.jpg
Kraftwerk - The Man Machine LP England.jpg (48.24 KiB) Прегледано 16438 пъти

Та, нейният английски вариант от албума The Man Machine е забелязан от диджей в пиратска радиостанция, базирана на кораб около бреговете на Кралството.

Kraftwerk - The Model single USA.jpg
Kraftwerk - The Model single USA.jpg (36.72 KiB) Прегледано 16438 пъти

Слушателите започват да гласуват за песента като за сингъл без да е издаден такъв. Това прави впечатление на щатския инженер Ленард Джексън, който е приключил окончателно звука на тавата в Studio Rudas до Детройт. Capitol Records не закъснява със сингъл през 1978 г.

Kraftwerk - The Model single England.jpg

Парчето попада в класациите на Billboard. От кумова срама немското издателство EMI Electrola го курдисва на Б-страната на Computer Love едва през 1981 г. В края на същата година EMI издава The Model като същинска А-страна и през 1982 г. от незабележим шлагер става хит в Кралството като No.1 в класацията.
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 10 Мар 2010, 03:20

От тогава насетне The Model има много издания, включително клубни ремикси, кавъри, дори подобрени компютърни версии от самите му създатели.

Kraftwerk - The Model maxi single USA 2006.jpg

Сега за нехаресването на утвърдено хубави песни. Най-лесното обяснение е с личния вкус. Споменатите от Dakota парчета не са типичен рок и може би там е ключът от бараката. Честно казано, в сегашния вариант на радиото има доста досадни попаджийски бози. Скоро на тяхно място ще има инструментални композиции, филмова музика, соцрок и още прогресив.

Kraftwerk - The Model single Japan.jpg

The Model с нетипичното си рок, а електронно звучене вероятно "дразни", че няма жица. Шегувам се, защото усещам каква обширна тема се мотае в главата ми. Засега приключвам с цитат от статията ми "Рокът е мъртъв, да живее рокът!".

Kraftwerk - The Model single England 2.jpg
Kraftwerk - The Model single England 2.jpg (29.79 KiB) Прегледано 16435 пъти

"Чрез бурното развитие на звуковите технологии първичната енергия на рока се разпростря в десетки стойностни ниши и за някои слушатели няма общо между понятията бийт, хард, арт, глем, прогресив, метъл, пънк, уейв, софт, мелъди, денс, електро-поп, индъстриал, фюжън, латино, афро, уърълд и други сложновати като унгарски псувни. Всичко това са различни лица на една магия, която съдържа в себе си мода, бунт, енергия, музикални достойнства, поезия, директни послания и силен контекст. Това е душата на рока като изкуство."

Kraftwerk - Das Model single Deutschland Black Vinyl.JPG

Това е крайно мнение и не бива човек да си го слага на сърце. Въпреки това, държа сериозно на него, а който не е съгласен не значи, че не може да продължи спокойно житейския си път.

Най-малкото, което мога да направя сега е да ви дам значка на Kraftwerk, едва забележима на тази снимка.

Kraftwerk - The Model single USA + Big Black Cover.jpg

:lol:
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов

Непрочетено мнениеот Dakota » 12 Мар 2010, 03:48

Много благодаря за тази интересна и изчерпателна информация. Ще се постарая да преосмисля The Model. Но не гарантирам, че опитът ми ще се увенчае с успех. :)
Валентин Найденов написа:"Чрез бурното развитие на звуковите технологии първичната енергия на рока се разпростря в десетки стойностни ниши и за някои слушатели няма общо между понятията бийт, хард, арт, глем, прогресив, метъл, пънк, уейв, софт, мелъди, денс, електро-поп, индъстриал, фюжън, латино, афро, уърълд ... една магия, която съдържа в себе си мода, бунт, енергия, музикални достойнства, поезия, директни послания и силен контекст. Това е душата на рока като изкуство."

Това е душата на рока като изкуство! Вярно е, че аз съм от тези "някои слушатели", които не надникват в нишите на уейв, електро-поп и пънк, колкото и да са стойностни. Както се казва - въпрос на вкус!
Тази вечер попаднах на уникално парче oт репертоара на Kraftwerk: Trans Europa Express!
Невероятен текст! Съдържателен и вълнуващ!
Аватар
Dakota

Непрочетено мнениеот Dakota » 16 Апр 2010, 01:35

Space "Symphony". Същата работа като "Trans Europa Express" на Kraftwerk! :cry:
Аватар
Dakota

ПредишнаСледваща

Назад към Хит на деня