Един хотел

За красота/грозота на поп арт изображения в обложки на албуми и не само там

Един хотел

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 13 Авг 2009, 23:30

Кой е хотелът на снимката?

Eagles - Hotel California Cover Front 01.jpg


:o
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София

Re: Един хотел

Непрочетено мнениеот виктор лазаров » 13 Авг 2009, 23:40

Ми пише,че е Калифорния,'па дали е той :shock: :shock: :shock:
Аватар
виктор лазаров
 
Мнения: 214
Регистриран на: 03 Авг 2009, 10:34
Местоположение: София

Re: Един хотел

Непрочетено мнениеот Blossom Lady » 14 Авг 2009, 09:19

Хотела от обложката на албума на Ийгълс, е Бевърли Хилс Хотел. Известен е повече като „Розовия палат” и негови редовни посетители са холивудски звезди.
Снимката е дело на двама фотографи, по – скоро папараци, които са дебнели звездите по Сънсет Булевард и са правили какви ли не чудеса от подвизи заради една снимка само.

Носят се доста легенди относно хотела – според едни е психиатрия, друг казва, че е дяволско свърталище, името на Алистър Кроули бива спрягано или пък канибалите добре си живуркали там. Допускат, че може би е свързан по някакъв начин и с „Плейбой”, което е логично донякъде след като е „Розовия палат”.
Предполагам, че това последното като че ли е най – подходящо, защото го свързвам и с една част от текста на едноименната песен, но не е тук мястото да се разисква думите. Все пак ще ги спомена, само тях - "Warm smell of colitas," – colitas го превеждат по няколко начина, най - често цвете, а някои намират сексуална връзка в цялото словосъчетание. Преведена пък на испански означава марихуана.

Повече за текста и за инспирацията за създаването на самата песен, може би е подходящо в друга тема на форума да се пише.
Blossom Lady
 

Re: Един хотел

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 14 Авг 2009, 14:24

Наистина се носят много слухове и легенди за този хотел. В случая няма какво да се добави към подробната информация за Beverly Hills Hotel.

Beverly Hills Hotel 01.jpg
Beverly Hills Hotel 01.jpg (64.49 KiB) Прегледано 9423 пъти


Във фоайето на същия хотел ли са се снимали Eagles като посетители?

Eagles - Hotel California Cover In 01.jpg
Eagles - Hotel California Cover In 01.jpg (32.12 KiB) Прегледано 9423 пъти


Eagles - Hotel California Cover Back 01.jpg
Eagles - Hotel California Cover Back 01.jpg (27.11 KiB) Прегледано 9423 пътиНа испански colitas буквално означава фасове. Ще е много интересно в темата за текстове на песни да разнищим енигматичните послания в текста на самата песен "Hotel California". Част от слуховете са породени от нея.

:o
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София

Re: Един хотел

Непрочетено мнениеот Blossom Lady » 14 Авг 2009, 17:46

Валентин Найденов: "Във фоайето на същия хотел ли са се снимали Eagles като посетители?"

Не, мисля че снимката е направена във фоайе (антре) на апратамент (Lido Apartments - това нищо не ми говори, нямам представа какво е точно това място), който се дава под наем. Това е в Холивуд, Калифорния.
Blossom Lady
 

Re: Един хотел

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 15 Авг 2009, 02:35

Blossom Lady, ще ме скъсаш от смях с думите фоайе и антре на апартамент. Ти май си от Холандия, където вероятно има такива антрета на апартаменти. Кон да разиграваш, в хола може и син кит в аквариума. После ще кажеш, обещаваш ли?

Значи, тя случката в село Холивуд започва с поръчка за снимане на хотел. Нает е Джон Кош, който има репутация със снимки за албуми на Линда Ронстад, Род Стюарт и Джеймс Тейлър. Кош чува груба версия на албума и заедно с Дейвид Алигзандър се изтъпанва пред хотел "Бевърли Хилс". Целта им е да направят снимки в които има баланс на светлина - залязващо слънце зад хотела и собственото хотелско осветление.

Неволите започват с нечистата видимост от много дървета пред хотела. Те се промъкват по-близо и се катерят на черешови дървета за по-добра видимост. Нов проблем - неустойчивостта като люлееща се маймуна на клон не позволява да се сменят филми, да се презареждат апаратите и т.н. Решение - гърба на Кош става статив за краката и апарата на Алигзандър. Щракане и на обложката на албума няма и листо от черешка, слънцето залязва, хотела свети. Шойн!

Идеята със снимки в хотелска среда продължава в лоби бара на тогавашния хотел "Лидо". Там е снимана цялата компания в която е самата група, техни приятели, част от екипа на албума, хора от хотела. Цялостната работа по обложката струва 60 000 долара, голяма част от които прибират статива Кош и закрепения отгоре Дейвид.

Сега холивудското хотелче "Лидо" е част от верига "Lido Apartments", която е световна марка. Антрето и фоайето са си същите, но не са в апартамент... поне не като в Холандия.

Lido Apts 01.jpg


;)
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София


Назад към Всяка картина/снимка разказва приказка

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron