Страница 1 от 2

Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 22 Авг 2009, 18:09
от Валентин Найденов
Какво виждаш тук?

Ten Years After - Stonedhenge Cover Front 4 Small.jpg


:shock:

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 22 Авг 2009, 23:27
от Ani
Обложка на Ten Years After - Stonedhenge. Символично мъжко ...начало.
Каменните фигури са четири. Затворен кръг в центъра - Слънце / Луна ? И още нещо.

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 01:30
от Dakota
Виждам Стоунхендж - древният паметник в долината Солсбъри. Кръгът в центъра определено е слънце. Дали символизира мъжкото начало? - много вероятно! Всеки обелиск по принцип се свързва именно с това - извора на живота. Предварително се извинявам за това, че неизбежно ще допускам повторения. Просто думата "камъни" няма синоним в случая.
Тези прословути камъни от неолитната ера, отдавна ангажират вниманието ми, заради тяхната загадъчност и произход. Загадката се крие във вътрешността на кръга, а именно малките сини камъни, които се намират там. Те са притежавали лечебна сила и за това са били строго охранявани. Това вече е доказано. Мястото е било посещавано от болни хора с надеждата да бъдат излекувани. Повечето човешки останки, намерени в гробниците около Стоунхендж, показват, че тези хора, приживе, не са били здрави. И най-важното - идвали са от далеч. За да се лекуват.
Монумента е бил строен на 4 етапа в продължение на векове. Първо, преди повече от 4000 години, е оформен малък кръг от камъни. Около 200 години след това е направен един кръг от големи камъни, в който е разположен друг кръг, от по-малки. Впоследствие е добавен още един, външен кръг, от малки камъни и накрая един последен кръг от гигантски камъни, обградил изградения комплекс. С това строителните работи приключили – около 1900 г. пр.Хр.
Ето това е историята около тази картина/снимка.
Моето лично мнение е, че последният кръг, този с големите камъни, изобразява именно началото на живота. А това са фалоси, откъдето и да го погледнеш... :D

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 03:01
от Валентин Найденов
За фалусите и мъжкото начало - Отличен (6-)! За червеният кръг - Слаб (2+)!

Ten Years After - Stonedhenge Cover Front 2.jpg


Фнимавайте в картинката. В лятна сесия сте с академикус незнайкос!

:D

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 07:23
от Ani
Валентин Найденов написа:Фнимавайте в картинката. В лятна сесия сте с академикус незнайкос!

:D

Нещо подобно каза една моя учителка, една ог най-добрите, които са ме учили да мисля! "Имаш обща култура - пиша ти три. Но не си готова." Точно на това изпитване си беше така.
Наскоро на среща на випуска й го припомних.

Когато за първи път погледнах картинката на обложката, кръговете ми заприличаха на многократно увеличена оплодена яйцеклетка. Отхвърлих тази мисъл - толкова отдавна сътворена, без микроскопи и други съвремении, това не може да бъде!
Има три концентрични кръга. Тройката се свързва с Отца и Сина и Светия дух. А кръгът е символ на безкрая - без начало и край...

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 11:50
от Dakota
Трябва да я завършим тая лятна сесия поне с добър (4+) :D И, както казва Ani, да покажем поне малко обща култура.
Има различни теории за какво е бил строен този монумент. Астрономическа обсерватория, календар, религиозен храм, лечебен център...? Най-вероятно е служел за всички тези неща.
Тъй като Стоунхендж е свързан с лятното слънцестоене, то диска, който виждаме на картината, би трябвало да е слънце. Виждат се лъчите!
Фалосите са били на почит при древните народи. Затова няма съмнение, че големите камъни представляват точно това. И щом те символизират семето на живота, е необходимо то да бъде свързано някъде. В такъв случай, автора на обложката е имал предвид яйцеклетка. Защо не?

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 15:47
от Валентин Найденов
Dakota написа:Фалосите са били на почит при древните народи. Затова няма съмнение, че големите камъни представляват точно това. И щом те символизират семето на живота, е необходимо то да бъде свързано някъде. В такъв случай, автора на обложката е имал предвид яйцеклетка. Защо не?


Лек жокер. Семето се вижда и е било близо до яйцеклетката.

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 02:33
от Dakota
Днес ще си потърся лупата. Когато видя семето, ще размишлявам. Засега виждам очевидното - слънце! И фалоси. Дотолкова, доколкото тези образи са свързани с действителната история - тази на Стоунхендж. Ако авторът на обложката е имал друга интерпретация....не знам. Има образи, които не са много ясни. Лятната сесия още не е свършила... :)

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 11:59
от Ani
Наесен, с песен :)

Re: Забранено под 18 г.

Непрочетено мнениеПубликувано на: 24 Авг 2009, 13:31
от Валентин Найденов
Три тежки жокери:

Circles 01.jpg
Circles 01.jpg (23.45 KiB) Прегледано 14488 пъти

Circles 02.jpg
Circles 02.jpg (8.19 KiB) Прегледано 14488 пъти

Circles 03.jpg
Circles 03.jpg (10.41 KiB) Прегледано 14488 пъти


Открийте единствената разлика между "слънцето" върху Стоундхендж и "кръгчетата".

:lol: