Група СЛАВ (The SLAV Group) LARGO<>PRESTO (2010) 7-и албум

Сподели кой ти хареса вчера или "оня ден"

Група СЛАВ (The SLAV Group) LARGO<>PRESTO (2010) 7-и албум

Непрочетено мнениеот Валентин Найденов » 27 Апр 2010, 19:01

Не мога да повярвам как се мина време от китарен концерт на Любо Велев през 1974, 1975 или 1976 г. в клуба зад ресторант "Ропотамо" в дипломатическия блок на бул. "Цариградско шосе" (тогавашен бул. "Ленин"). Това беше твърде авангардна музика за мен и се захласнах. Тогавашната квартална гъзарска мода ала Ялта вдигаше шум най-малко с: "Копеле, дай една цигара! Неам!". Чуваха се масово гласове: "Тихо бе, Любето свири". По едно време Любо захвърли китарата на стола и се махна от сцената. Не знам дали, защото концертът свърши или му писна от махленски простотии. Не знам и досега. Исках да му стисна ръката, но той изчезна някъде.

След 332749374932 години го срещнах в редакцията на в. "Ритъм", когато бяхме съавтори на статия за Дженесис. Той донесе албум със снимки от Армандо Гало - официален фотограф на групата. Адреналинът ми се покачи от възхищение, а той каза скромно: "Член съм на фен клуба, спокойно". Статията за Стив Хакет е негова и в редакцията започна спор как да се пише името му. Любо наложи Стийв Хекит.

След още 5805405304 години бяхме заедно на концерта на Марк Фарнър в зала "Универсиада". Задължителното "обсъждане" на концерта беше у тях и нямате представа с какви думи говореше той за ГФР-то (в превод Grand Funk Railroad). Това ме издигна до космически висини интелектуално. Помня една негова мисъл от онези времена: "Крайно време беше от фен да стана автор". Този въпрос задавам често на рок величия "Как от фен на рока станахте автор?!".

Ето как той лично представя новия си албум с уговорката, че никой журналист не може да пише така за музика.

The SLAV group / Група СЛАВ

I. За групата:

Група СЛАВ е сформирана в средата на 1991г. в София, България от Светослав Битраков и Любомир Велев (музиканти), Ани Митова (танцьорка) и Валентина Пулева (художник).

SLAV_group_-_4_original_members.jpg


Като формация в Сдружение “Изкуство в действие” групата участва в пърформанса “Светлинен кладенец” (1991) и авангардните хепънинги: “Сътворение” (1991) и “1000а” (1991), но след това продължава като музикално дуо.

Широката музикална основа и изпълнителски похвати на двамата музиканти/композитори довежда до появата на уникален ‘Трансцендентно-еклектичен’ стил - смесване на елементи от: джаз, рок, симфонична музика, минимализъм, ню ейдж, ембиънт, индъстриъл до авангард с оригиналност.

SLAV_group_-_18.12.2009.jpg


Група СЛАВ е записала и издала:
1. ‘Дихание’ - Riva Sound, 1992
2. ‘Просветление I’ - DS Music, 1995
3. ‘Всичко в едно’ - DS Music, 1995
4. ‘Птици върху жица’ - DS Music, 1997
5. ‘Пътуване в безвремие’ - DS Music, 1997
6. ‘7 години някъде в Европа’ - DS Music, 2006

SLAV_group_albums.jpg


След 3 години в Америка Любомир Велев се завърна в средата на 2009, за да запише със стария си приятел Светослав Битраков най-амбициозният им музикален Проект.

'LARGO < > PRESTO' (2010) е техният 7-ми албум след 12 години.

II. За новия 7-ми и най-амбициозен албум 'LARGO < > PRESTO':

SLAV_group_-_18.12.2009_-_2.jpg


Новият, седми албум ‘LARGO PRESTO’ на Група СЛАВ продължава пътешествието от техният предишен "Пътуване в безвремие" след 12 години. Той интегрира ритъм и звук в 14 прецизно композирани пиеси на съвременната им 'Трансцендентно-еклектична' музика. Албумът предоставя виртуална система за поддържане на емоциите ви като осъществява обратна връзка по много начини - от кристално звънливата мелодичност до лунната статичност, от съвсем бавно и застинало темпо до синкопирана бясна динамика и дори още повече – гръмотевични ударни инструменти и изящен звуков дизайн.

SLAV_group_-_LARGO_PRESTO_-_CD_Cover_-_Front_-_1000x1000_-_300_dpi.jpg


Включете се в дигиталният звуков свят от ритми и ударни, китари, бас, пиано, синтесайзъри, симфонични инструменти и звукови ефекти, които съставляват най-амбициозният проект от оригинална музика досега на Любомир Велев и Светослав Битраков.

Албумът е продуциран от двамата музиканти/композитори и е първият от тяхното The SLAV group Productions, предоставен за световно разпространение на CD Baby (САЩ) - http://www.cdbaby.com/cd/SLAVgroup и е в разпространение от 20.04.2010 г.

Любомир Велев е направил и филма 'The Making Of' (2010), който представя разказ на двамата музиканти/композитори за реализирането на 'LARGO < > PRESTO', както и видео клип по една от композициите. http://www.theslavgroup.com/www.theslav ... 10%29.html

III. Група СЛАВ / The SLAV group:

Любомир Велев/Lubomir Velev: Ac. & El. Guitars, Guitar Synthesizer, USB Guitar > Software Plug-Ins, MIDI Keyboards > Software Synths & Samplers, Loops & Samples, Programming, SFX, Vocals

Светослав Битраков/Svetoslav Bitrakov: Ac. & Electronic Drums, Percussion, MIDI Drum, Wind & Keyboard Controllers > Hardware & Software Drum Sounds & Samples, Voices

IV. Допълнителна информация.

Всички подробности за Група СЛАВ включващи композиции от издадените им 7 албума, снимки, филми, соло албуми и детайли за контакт, може да намерите като посетите сайтът им: http://www.theslavgroup.com
Това е което е всъщност.
Аватар
Валентин Найденов
 
Мнения: 1706
Регистриран на: 31 Юли 2009, 01:17
Местоположение: София

Назад към Ревю на албум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron